Systemisch Werken Werkt
"Het zichtbaar maken van verborgen belemmeringen"

Opleidingen

gestart: 2024: Basis familieopstellingen: 8 lesdagen september-december 2024 

NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW

2025: Begeleider familie- en organisatieopstellingen: 8 lesdagen januari-maart 2025

Wij geloven sterk in de kracht van een geïntegreerde aanpak binnen systemisch werk. Het basisprincipe van opstellingen is namelijk zowel in familie- als in organisatiecontext gelijk, met hier en daar enkele nuances. Door beide perspectieven in één opleiding te combineren, creëren we een waardevolle kruisbestuiving.

Als begeleider loop je het risico waardevolle inzichten te missen wanneer je je beperkt tot slechts één van beide opleidingen. Met deze gecombineerde opzet kun je bij familievraagstukken ook een organisatieperspectief inbrengen en bij organisatievraagstukken het familieperspectief betrekken. Dit verrijkt niet alleen jouw systemische blik, maar ook de impact van jouw begeleiding. Wij zien dan ook grote meerwaarde in een geïntegreerde opleiding waarin beide disciplines elkaar versterken.

In de opleiding begeleider familie- en organisatieopstellingen leer je zelf familie- en organisatieopstellingen begeleiden met representanten, 1-op-1 met vloerankers en tafelopstellingen met voorwerpen. Je leert jouw systemische bewustzijn en persoonlijk leiderschap als begeleider te ontwikkelen aan de hand van de theorie en door het oefenen in kleine groepen met mede-cursisten onder onze begeleiding. Hiervoor kun je, naast de standaard modules uit het leerboek, ook eigen vraagstukken inbrengen.

De opleiding is zeer geschikt voor bijvoorbeeld artsen, psychologen, therapeuten, fysiotherapeuten, sociaal-maatschappelijk werkers, docenten, coaches, trainers, organisatieadviseurs, HR-professionals en mensen die breed geïnteresseerd zijn in het systemisch vakgebied. Deze opleiding is op MBO niveau. 

Systemisch werk en het begeleiden van opstellingen vraagt naast inzicht, kennis, vaardigheden en het opdoen van veel ervaring ook een bepaalde basishouding en sensitiviteit. Aan al deze aspecten wordt in de opleiding ruim aandacht besteed.

Toelating: Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op om te kijken of de opleiding werkelijk bij jou past en of je je op dit moment ‘stevig’ genoeg voelt om de persoonlijke processen die bij deze opleiding komen kijken kunt dragen. Meestal is aan het eind van het gesprek helder of je gaat en wilt starten.

Vereiste vooropleiding: Deelnemers dienen minimaal te beschikken over een MBO werk- en denkniveau. Daarnaast wordt verwacht dat je een basisopleiding hebt gevolgd bij ons of bij een ander erkend opleidingsinstituut.

Data: 10+11 januari, 31 januari+1 februari, 14+15 februari, 14+15 maart

Studiebelasting: Maximaal 2 uur

2025: Basis familieopstellingen: 8 lesdagen april-juli 2025

In de basisopleiding familieopstellingen leer je systemisch kijken, denken, waarnemen en ervaren door middel van meerdere opstellingen omtrent jouw eigen systeem van herkomst en dat van je medecursisten. Daarnaast besteden we ruim aandacht aan de theorie en systemische wetmatigheden.

Je ondergaat de basis modules familieopstellingen als cliënt, toeschouwer en als representant. Je zult o.a. ervaren wat je plek in jouw systeem van herkomst is, hiermee is de basisopleiding familieopstellingen heel geschikt voor zowel persoonlijke- als professionele ontwikkelingsdoeleinden. De opleiding is geschikt voor iedereen die meer wil weten over systemisch werken en dit zelf wil ervaren.

De opleiding is zeer geschikt voor bijvoorbeeld artsen, psychologen, therapeuten, fysiotherapeuten, sociaal-maatschappelijk werkers, docenten, coaches, trainers, organisatieadviseurs, HR-professionals en mensen die breed geïnteresseerd zijn in het systemisch vakgebied. Deze opleiding is op MBO niveau.

Toelating: Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op om te kijken of de opleiding werkelijk bij jou past en of je je op dit moment ‘stevig’ genoeg voelt om de persoonlijke processen die bij deze opleiding komen kijken kunt dragen. Meestal is aan het eind van het gesprek helder of je gaat en wilt starten.

Vereiste vooropleiding. Deelnemers dienen minimaal te beschikken over een MBO werk- en denkniveau. We verwachten van deelnemers een open houding en bereidheid tot het kijken naar het eigen systeem van herkomst en representant te willen staan in opstellingen van  medecursisten. 

Data: 11+12 april, 23+24 mei, 20+21 juni, 4+5 juli

Studiebelasting: Maximaal 2 uur